Ecikliraj logo

Banner 2

Nagovor vodje projekta

E-ciklirajte!

Družba ZEOS, ravnanje z električno in elektronsko opremo, d.o.o. je januarja 2016 s pozivom E-cikliraj začela z izvajanjem vseslovenskega ozaveščevalnega projekta LIFE »Gospodarjenje z e-odpadki«, ki se delno financira iz evropskih sredstev, projekt pa finančno podpira tudi Ministrstvo za okolje in prostor Republike Slovenije.

Projekt je nadgradnja projekta »Slovenska ozaveščevalna kampanja OEEO«, ki smo ga izvajali med leti 2011 do 2013, junija 2015 pa smo zanj prejeli tudi nagrado Best of the best LIFE project, na kar smo zelo ponosni. Spodbujeni s tem uspehom smo na fundacijo LIFE prijavili novo projektno vsebino, ki v prvi vrsti spodbuja ločevanje e-odpadkov manjše velikosti v lokalni skupnosti. Naša prijava je bila uspešna in decembra 2015 smo podpisali pogodbo za izvedbo petletnega projekta, ki ga bomo izvajali do konca leta 2020.

Poglavitne dejavnosti projekta bodo ozaveščanje in postavitev preko 400 uličnih zbiralnikov, 45 t. i. zelenih kotov v trgovskih centrih ter zbiranje in ozaveščanje na podeželju v vseh slovenskih regijah.

Emil Šehić, vodja projekta in direktor družbe