Ecikliraj logo

Banner 2

Novi ulični zbiralniki za odslužene male aparate in baterije v Idriji in Cerknem

Novi ulični zbiralniki za odslužene male aparate in baterije v Idriji in Cerknem

Danes smo na sedežu lokalnega partnerja Javno podjetje Komunala Idrija d.o.o., občinama Cerkno in Idrija slavnostno predali v uporabo 8 uličnih zbiralnikov za male e-odpadke in odpadne baterije.

Na predaji zbiralnikov v Idriji so bili prisotni predstavniki izvajalcev lokalne gospodarske javne službe za ravnanje z odpadki Javno podjetje Komunala Idrija d.o.o. ter predstavniki občin Cerkno in Idrija, ki so s podpisom listin slavnostno prejeli ulične zbiralnike ter nato s simbolično oddajo e-odpadkov pozdravili novo pridobitev.

Direktor Javnega podjetja Komunala Idrija, Beno Fekonja, je zbrane na dogodku nagovoril s spodbudnimi besedami: »Z zbiralniki bomo še približali zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij prebivalcem občin Idrija in Cerkno, zato pričakujemo, da se bo delež zbranih tovrstnih odpadkov, ki trenutno predstavlja dober 1% od vsega zbranega, povečal.«

»Nova pridobitev je za našo občino zelo pomembna, saj predstavlja velik napredek v ozaveščanju občank in občanov na področju ločevanja odpadkov.« je dogodek pospremil župan občine Idrija Bojan Sever.

Župan občine Cerkno Jurij Kavčič pa je nadaljeval: »Veseli nas, da bo ločevanje odpadkov oplemeniteno z novo možnostjo oddaje starih naprav, kar bo posledično pripomoglo k bolj zelenemu okolju.«

Direktor družbe ZEOS, d.o.o., Emil Šehić pa je na srečanju poudaril: »Zavedamo se, da ozaveščanje zaradi pomanjkanja časa ob današnjem življenjskem tempu ni dovolj, zato želimo približati infrastrukturo ločenega zbiranja e-odpadkov (predvsem malih) in odpadnih baterij vsem gospodinjstvom širom države. V sklopu projekta torej spreminjamo navade občanov in občank na področju ravnanja s tovrstnimi odpadki, in sicer s postavitvijo nove infrastrukturne mreže ter spremljevalno-ozaveščevalnimi dogodki«.

Eden izmed takih lokalnih dogodkov se bo zgodil že 14. februarja 2017 v Mladinskem centru Idrija, kjer se bodo mladi na delavnici na zabaven, a poučen način spoznali z E-cikliranjem.

Več: pdf 9. februar 2017 – Lansiranje uličnih zbiralnikov v Idriji

  • 02-zbiralnikiIdrija-1
  • 02-zbiralnikiIdrija-2
  • 02-zbiralnikiIdrija-3