Ecikliraj logo

Banner 2

Dijaki Gimnazije Slovenske Konjice so E-ciklirali

Dijaki Gimnazije Slovenske Konjice so E-ciklirali

»Vsaka voda je pri izviru čista, zato E-cikliraj, smeti pobiraj, spoznaj težavo in varuj naravo!« je bil zmagovalni slogan delavnice E-odpadki in naše okolje na Gimnaziji Slovenske Konjice, kjer so dijaki 18. oktobra 2016 razpravljali o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami.

Odgovore ter rešitve o tej tematiki so iskali s pomočjo povezovalke Urše Dolinšek (ZEOS, d.o.o.) in moderatorjev Branke Biček Bizant (ZEOS, d.o.o.), Laure Krančan (Zavod Mladinska mreža MaMa), Nataše Hrup (Mladinski center Dravinjske doline) ter Karmen Vodovnik (JKP d.o.o. Slovenske Konjice).

Kot ostali dijaki na naših delavnicah so tudi ti tekmovali v kvizu, poleg zmagovalnega slogana pa smo dobili še nekatere druge izvirne stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

  • Ni važno al' proteza al' duda, E-cikliranje je vredno truda! Zakaj? Zato, da jutrišnji dan lepši bo.
  • Kdor E-ciklira, v prihodnosti profitira.
  • E-cikliraj, rekorde podiraj!

Delavnica je bila druga aktivnost od sklopa načrtovanih dogodkov v okviru postavitve petih uličnih velikanov v občini Slovenske Konjice, katerih lansiranje se je zgodilo 21. septembra 2016 na CERO Slovenske Konjice.

Vedno znova nas veseli, da mladim ni vseeno za okolje, v katerem živijo in tudi tokrat smo dogodek zaključili z zaobljubo, da bomo skupaj E-ciklirali vsak po svojih močeh.

Več: pdf18. oktober 2016 - Delavnica E-odpadki in naše okolje v Slovenskih Konjicah

  • gimnazija_sk-1
  • gimnazija_sk-2
  • gimnazija_sk-3